Scoala Gimnaziala Alexandru Ioan Cuza - Câmpina - Oficial
Istoria scolii

Învăţământul din municipiul Câmpina are o bogată tradiţie. În perioada 1830 – 1863 a funcţionat în localitate o Şcoală particulară tutelată de Mănăstirea Cernica. În 1863 a luat fiinţă prima Şcoală publică din Câmpina, în 1868 a doua şi anume Şcoala de fete. În 1868 apare a treia şcoală în cartierul “Broaşte”, iar în 1907 a patra, în cartierul “Slobozia”. În 1909 se înfiinţează “Şcoala primară de băieţi nr. 2”, iar în 1914 “Şcoala primară de fete nr. 2”. În 1919 ia fiinţă primul liceu câmpinean, care purta numele”Barbu Ştirbei”, actualul Colegiu Naţional “Nicolae Grigorescu”. În anii de după cel de-al doilea război mondial va creşte numărul şcolilor şi liceelor câmpinene, printre care se numără şi Liceul Teoretic “Ilie Pintilie”. La sfârşitul anilor ’60 se construieşte localul actual al şcolii noastre, în urma unor lucrări complexe. Din cadrul Liceului „Ilie Pintilie” se despart clasele de liceu, care vor veni în acest local nou, a cărui construcţie se finalizează în 1972. Clasele primare şi gimnaziale din cadrul Liceului „Ilie Pintilie” se vor constitui în Şcoala Generală nr. 7 Câmpina. Clasele de liceu rămase vor merge spre desfiinţare în cadrul Şcolii Generale nr. 8 Câmpina cu secţie de liceu incepand cu anul scolar 1972 - 1973. În anii ’80 în localul şcolii noastre vor rămâne doar clasele primare şi gimnaziale sub titulatura „Şcoala cu clasele I – VIII, Nr. 8 Câmpina”.

cuza

Actualmente s-a adoptat denumirea, <<Şcoala Gimnaziala „Alexandru Ioan Cuza”>>, aducându-se astfel un omagiu marelui domnitor şi om politic, care a avut importante contribuţii în domeniul învăţământului, prin reformele promovate. Ceremonia de atribuire a numelui domnitorului Alexandru Ioan Cuza s-a desfasurat pe 13 septembrie 2010, cu ocazia deschiderii anului şcolar. Cu aceaata ocazie am avut oaspeţi atât din cadrul administraţiei locale Primar ing. HORIA LAURENŢIU TISEANU, Consilierii Locali DULĂ MARIAN şi BONDOC VIOREL, din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, dl.NICĂ IUSTINIAN FEODOR, iar din partea Senatului României dl. GEORGICĂ SEVERIN, cât şi cadre didactice pensionate şi personalul unităţii noastre şcolare.

view

Construită în anii ’60 şi dată în folosinţă in 1972, clădirea are un aspect maiestuos, prin spaţiul generos de care dispune pe cele 4 nivele.


LOCATIA

Scoala este situata in zona centrala a orasului Campina.

PROGRAM

Cursurile sunt organizate intr-un singur schimb.

CLASE

Laboratoare specializate si 12 sali de clasa.


© Copyright Scoala A.I.Cuza 2017