Scoala Gimnaziala Alexandru Ioan Cuza - Câmpina - Oficial
Scoala Gimnaziala nr. 3 din Municipiul Câmpina

Scoala Nr.3 Campina a fost atestată documentar în anul 1907, cand s-a înființat, în cartierul "Broaște", o școală mixtă de 4 ani, deoarece copiii din cartier aveau de parcurs o distanță mare pâna la școlile existente în centrul orașului. Școala a funcționat într-o construcție veche, cu doar două sali de clasă. Odată cu generalizarea învățământului de 7 ani, in anul 1948, școala își schimbă denumirea în <Școala Generală de 7 ani Nr.3 Câmpina>. Școala funcționeaza tot intr-o cladire veche până în anul 1962, când primarul de pe atunci GH. ILIOIU cedeaza terenul și se începe construcția noului local cu 9 săli de clasă, laborator, sală de sport, birouri, cancelarie și anexe, construcție care se finalizează in 1963, astfel că anul școlar 1963-1964 începe în noul local al școlii.

cuza

De-a lungul timpului în școală s-au făcut modificări: s-a instalat o centrala termică, s-a înlocuit tâmplăria de lemn cu tâmplarie termopan și s-au efectuat lucrări de întreținere, astfel că localul este în buna stare și bine întreținut. Intre anii 1991-1997 a funcționat la Școala Nr.3 Campina <Școala Complementară de ucenici> cu calificările: măcelar, menaj, cofetar–patiser.

cuza

În fiecare an la școală au fost incadrați profesori calificați titulari sau suplinitori calificați. Permanent, cadrele didactice ale școlii s-au preocupat de perfecționare și îmbunătățirea pregătirii de specialitate. În anul școlar 2010-2011 școala a funcționat cu 9 clase, din care 4 la învățământ primar, conduse de 3 invățători cu gradul I și un institutor înscris la gradul al II-lea, respectiv 5 clase gimnaziale. Încadrarea la ciclul gimnazial a fost bună: 9 profesori titulari din care 4 cu gradul I, 4 cu gradul II și un profesor cu grad definitiv. 5 profesori suplinitori calificați.

cuza

Date de contact:
ȘCOALA GIMNAZIALĂ cu clasele I-VIII NR. 3
CÂMPINA jud. PRAHOVA cod 105600
Str. Voila nr. 3
TEL/FAX 0244.333823
e-mail: scoala3voila@yahoo.com

cuza

© Copyright Scoala A.I.Cuza 2017